Thursday, November 13, 2008

Retro A GO GO

Latest News from abang Zul..tahniah pada Baby (Farah Natasya Zulkifli) sebab dapat 5A dalam UPSR baru ni (baru aje abik result) . Congrats baby nanti maklong bagi hadiah...


Hahh hahh temanya aje dah buat aku kecut2 perut berfikir..manalah aku nak carik pakaian retro ala-ala agogo ni hadek-hadek oi ni bukan zaman 60-70an kan…nak pinjam bell bottom mak masa zaman kerja dulu pun sure aku tak muat…kalau ada pun sure sudah dimakan anai-anai. orang zaman dulu kebanyakan kurus belaka tengok body kita sekarang ni confirm tak leh pakai apa-apa pakaian mak masa dulu. Hehh heh dah terbayang pakaian kami malam tu nanti. Yang penting spek mata hitam besar wajib ada…yang lelaki sure akan ada yang cuba berambut apro ala-ala Isma Aliff dalam cerita romeo or David Arumugam kumpulan Alleycat. Kasut tebal ala2 saloma (ooohhh exactly like my kasut maroon yang dalam memory tu) pun wajib dicari…mesti havoc punya..

Ni lah bahananya kalau bagi bebudak muda (Macam aku dah tua) yang menjadi organizer dinner kami. Before this dinner yang kami buat ala-ala formal gitew jemput our div mgmt but this time boss kata we need to explore the other side of Geomaticians sebab ramai budak baru masuk dalam unit kami we still don’t know their true colours. This is how we identify strengths from each individual. Sekarang semua tengah pening2 fikir macam manalah nak dressing malam tu nanti…


Ada tak antara korang yang ada pakaian retro ala-ala agogo yang aku boleh pinjam (soalan may be sesuai untuk uncle zino or kak lady, atau sesiapa aje yang sempat atau sipi merasa zaman agogo ini :) )...bagi saya pinjam boleh sehari aje..atau kat mana nak carik baju2 mcm ni yek...


Dinner lagi 2 minggu aje ni...

11 comments:

zareda said...

wow gaya retro.. mesti happening ni..

yang penting jangan lupa pakai corak polka dot dan spek besar frame putih.. ehhehhe

aNIe said...

Wah!! Bestnya gaya retro...akak ingat dulu masa kecik...gaya agogo...baju ropol2 kat dada...mini skirt lagik...hahahaha...

Tapi kalau yang mcm dlm gambar tu cantiklah tu...

Tahniah buat anak sedara ks tu...pasti mak ayahnya berasa bangga...

KV said...

ko pakai pakai skirt mcm yg gambar last tu pun ok gak. Hihi

sya said...

wah bestnya... kalau nak baju retro kak sya ada begitu jugak beg retro...

Kopi Suam said...

kak Zar,
saya berdebar nak tunggu dinner ni haahh haahh...

Kak lady,
saya tak merasainya tapi dapat le tgk gambau2 mak saya masa muda and pakcik2 saya dulu2 heehh..

KV,
bio betul...malu giller..aku lebih suka kalau pakai seluar panjang kot..iskhh haah haah..

Kak Sya,
Sungguh ke..leh pinjam tak...boleh ke kak sya...serius ni :)

Heida Sabrina said...

Akak,

Cuba akak masuk kat abracadabra.com.my, kedai ni kat Plaza Puchong, Bandar Kinrara.. diorang ada sewa costume utk party, diorang ada phone no. tp tak ingat and ada jugak dkt costume rental kat sea park..akak try cari dlm website lah..mesti ada...


ida
heidasabrina.blogspot.com

Heida Sabrina said...

Akak,

Tadi salah taip lah, yang sebenarnya abracadabra-costume.com dan phone no. 03-8076 7493..sorry


ida

Kopi Suam said...

ida,
Thanks for the info...sgt bermanfaat..boleh akak share ngan geng2 opis yang lain..depa pun pening kepala nak carik costum ni..

ya2 said...

zira,

aku suka la bju yg gambo last tuh.

misti comel kalu ko pakai.hahaha

Kopi Suam said...

haah hah yaya...
zaman kat asrama dulu boleh le pakai camni...

kevinseo said...

wow, very nice dress!